Hus med logga

Balders Hages historia

Butikens historia börjar 1973 då Kerstin och Carl-Johan Björkman öppnar diversehandeln Balders Hage i ett gammalt rivningshus i Alingsås. 1980 flyttar butiken till den nuvarande lokalen, ett hus med anor från 1700-talet som från början var bostad. 2002 utökas butiksytan ytterligare då de gamla stallarna inne på gården byggs om i gammaldags stil och blir butik.

I butiken med 12 rum finns kakelugn, kamin och det gamla köket bevarat vilket ger en härlig gammaldags atmosfär och charm. I rummen finner man olika varugrupper, bland annat porslin, köksartiklar/redskap, plåtburkar, beslag och krokar, korgar av alla slag, leksaker, textilier och gammaldags fotogenlampor med reservdelar. Ett av rummen är ett säsongsrum och sortimentet här förändras under året beroende på årstid.

Från februari  2018 är det vi, Linda och Bosse med familjer, som tagit över och driver Balders Hage Alingsås vidare. Vår ambition är att bevara den härliga miljön och samtidigt utveckla Balders Hage Alingsås till en butik med något för alla, kort och gott en diversehandel i trivsam, gammaldags anda.

Vi har bruks- och inredningsartiklar, presenter för alla åldrar och tillfällen som t ex bröllop, dop, student eller bemärkelsedagar.

Välkommen in till en anrik butik, i en mysig gammaldags lokal, fylld med inspiration!


 

Alingsås tidning 2019 FB

Årets Handlare i Alingsås 2018 – Balders Hage Diversehandel

Motivering: ”Årets handlare har ett starkt engagemang för både sin butik och för handeln i Alingsås. Varje dag bemöter de sina kunder med leenden och en service som får kunden att trivas och vilja komma tillbaka. Med finess och känsla erbjuder de ett spännande sortiment. Pristagarna driver sin verksamhet i hjärtat av Alingsås och butiken är sedan många år tillbaka mycket uppskattad av såväl Alingsåsarna som tillresta kunder. Årets handlare är ett starkt dragplåster för centrumhandeln och ambassadör för Alingsås som handelsstad!”

Se filmen från Entrepenörsgalan här: Årets handlare 2018- balders hage